Boek nu

Hoofdgerechten

Boek nu

aankomst
vertrek

Hoofdgerechten

Pannetje Limburgs Zuurvlees 20

Limburgs: Zoervleisj/Zoorvleis) is een Limburgs streekgerecht, dat wordt bereid met paardenvlees en rundvlees. Zuurvlees lijkt op stoofvlees en hachee  De naam komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Maar de smaak is, in tegenstelling tot hachee, zoet. Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van peperkoek en stroop. Zuurvlees wordt in zowel in Nederlands als Belgisch Limburg en in het Duitse Rijnland gegeten. Het wordt geserveerd op een bord met een pannetje,een bakje sla en frietjes. u kunt het bord, na verplaatsen van de pannetjes, als eetbord gebruiken.

 

Gebakken zwijnshaas 22

De zwijnhaas is een mals stuk vlees dat afkomstig is van de rug van het zwijn. De zwijnhaas is niet zo sterk van smaak en met veel gerechten mooi te combineren.

- met rode wijn saus 24

- met pruimen saus 24

- met pepersaus 24

 

Dagverse vis 22

Laat u verrassen door onze dagverse vis, wij serveren in de regels een filet waardoor de vis nagenoeg tot geheel graatvrij is

- met witte wijn saus 24

- met dille saus 24

 

Gegrilde kogelbiefstuk 23

Een kogelbiefstuk is een variant van de biefstuk, dit vlees wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe of van de kogel van het spierstuk. Dit deel vlees wordt kogel genoemd aangezien het bij het kogelgewricht zit niet vanwegen de "kogelachtige'' vorm. De malsheid wordt bepaald door de lengte van de spieren van vlees korte spieren zijn malser. Kogelbiefstuk is vaak voorzien van een ingekerfd stermotief, gewone biefstuk wordt ingekerfd met een ruitmotief.

- met rode wijn saus 25

- met peper saus 25

- met champignonroom saus 25

- met kruidenboter 24

 

Gebakken gepaneerde schnitzel 21

Wij serveren u de varkens schnitzel welke bekend staat om zijn malsheid. Het vlees wordt plat geslagen tot ongeveer de groote van een gespreide hand,vervolgens met meel,ei en paneermeel gepaneerd en in de boter gebakken.

- met champignonroom saus 23

- met pepersaus 23

 

 

.

 

 

 

 

 

                                               

 

    **AL ONZE HOOFDGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET DAGVERSE WARME STREEKGROENTE EN FRIETJES **