Boek nu

Hoofdgerechten

Boek nu

aankomst
vertrek

Hoofdgerechten

Pannetje Limburgs Zuurvlees 20

Limburgs: Zoervleisj/Zoorvleis) is een Limburgs streekgerecht, dat wordt bereid met paardenvlees en rundvlees. Zuurvlees lijkt op stoofvlees en hachee  De naam komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Maar de smaak is, in tegenstelling tot hachee, zoet. Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van peperkoek en stroop. Zuurvlees wordt in zowel in Nederlands als Belgisch Limburg en in het Duitse Rijnland gegeten. Het wordt geserveerd op een bord met een pannetje,een bakje sla en frietjes. u kunt het bord, na verplaatsen van de pannetjes, als eetbord gebruiken.

 

Gebakken varkenshaas 21

Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug van een varken bevindt.                                                          Het is een schuin toelopend stukje vlees

- met rode wijn saus +2

- met champignonroomsaus +2

- met pepersaus +2

- met gebakken champignons en ui +2

 

Dagverse vis 22

Laat u verrassen door onze dagverse vis, wij serveren in de regels een filet waardoor de vis nagenoeg tot geheel graatvrij is

- met witte wijn saus +2

- met dille saus +2

 

Maaltijd salades 

Maaltijd salade met wisselende vissoorten en broodjes 19,5                                                                                                        Maaltijdsalade vegetarisch met broodjes 18

 

Gegrilde kogelbiefstuk 23

Een kogelbiefstuk is een variant van de biefstuk, dit vlees wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe of van de kogel van het spierstuk. Dit deel vlees wordt kogel genoemd aangezien het bij het kogelgewricht zit niet vanwegen de "kogelachtige'' vorm. De malsheid wordt bepaald door de lengte van de spieren van vlees korte spieren zijn malser. Kogelbiefstuk is vaak voorzien van een ingekerfd stermotief, gewone biefstuk wordt ingekerfd met een ruitmotief.

- met rode wijn saus +2

- met peper saus +2

- met champignonroom saus +2

- met kruidenboter +1

- met gebakken champignons en ui +2

 

Gebakken gepaneerde schnitzel 21                                           

Gebakken gepaneerde Ladyschnitzel 16,5 

 

Wij serveren u de varkens schnitzel welke bekend staat om zijn malsheid. Het vlees wordt plat geslagen tot ongeveer de groote van een gespreide hand,vervolgens met meel,ei en paneermeel gepaneerd en in de boter gebakken.

- met champignonroom saus +2

- met pepersaus +2

- met gebakken champignonroom en ui +2

Hoftopper 17,5

Maak kennis met onze homemade megahamburger 

.

Hoofdgerecht van het seizoensmenu  dagprijs

Dit kan een vis of vleesgerecht zijn die los van de kaart verkrijgbaar is

 

 

 

 

     **AL ONZE HOOFDGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET DAGVERSE WARME STREEKGROENTE EN FRIETJES **